Het traject naar jouw ouderschapsregeling
In een ouderschapsregeling worden de afspraken opgenomen die je met de andere ouder maakt rond de opvoeding, verzorging, opleiding en ontplooiing van je kind. Het omvat een juridische regeling (beslissingsbevoegdheid, woonplaats en verblijf, ..) en niet-juridische afspraken rond het ouderschap (opvoeding, zakgeld, …).
Een goed opgestelde ouderschapsregeling is een praktisch plan van aanpak met duidelijke richtlijnen voor je ouderschap na de scheiding, een handleiding als het ware, waar je als ouders steeds op kan terugvallen, ook wanneer een discussie ontstaat of er zich een probleemsituatie voordoet.
Het traject naar jouw ouderschapsregeling is dé manier om op eigen tempo mét toegankelijke begeleiding van een ervaren gezinsadvocaat een dergelijke ouderschapsregeling uit te werken die past voor jou en je gezin.
Zo heb je van de meet af aan meteen een duidelijke, gestructureerde regeling op papier zodat jij (en je kind) weet waar jullie aan toe zijn.
De ouderschapsregeling zal jullie als ouders bovendien ondersteunen om een stabiele en respectvolle relatie naar elkaar toe te onderhouden waardoor de communicatie rond je kind vergemakkelijkt.
Een scheiding brengt zoveel zorgen met zich mee, laat de ouderschapsregeling er niet één van zijn!
Benieuwd of het traject naar jouw ouderschapsregeling iets voor jou is?
Voel je je ook alsof …
- Je overweldigd bent door de impact van de scheiding op jouw rol als ouder omdat je niet weet wat je moet regelen rond je kinderen na de scheiding?
- Je je best doet om te communiceren met de andere ouder over de kinderen, maar toch nog vervalt in discussie of besluiteloosheid?
- Je niet weet wát je allemaal met de andere ouder moet bespreken, laat staan hóe je een regeling nadien op papier zet zodat ze duidelijkheid, structuur en voorspelbaarheid biedt en discussie nadien vermijdt?
- Je verdwaalt in de administratieve rompslomp die erbij komt kijken om de regeling ook officieel en dus afdwingbaar te maken?
- Je een schuldgevoel hebt t.a.v. je kinderen omdat je als ouder niet vooruit lijkt te komen?
En wil je ook …
- Je verantwoordelijkheid als ouder ten volle nemen door nú actie te ondernemen en een correcte regeling rond je kind uit te werken?
- De controle over jouw leven terug in handen omdat je kan terugvallen op een regeling die door jou gedragen wordt en je niet langer afhankelijk bent van de situatie of de houding / goodwill van de andere ouder?
- Minder discussie en conflict met de andere ouder over de kinderen? En meer duidelijkheid, structuur en voorspelbaarheid voor jezelf én je kinderen?
- Zorgeloos kunnen genieten van de tijd die je met je kinderen spendeert?
- Een concrete, voorspelbare regeling op maat met betrekking tot je kinderen?
Herken je jezelf in het bovenstaande?
Dan is het traject naar jouw ouderschapsregeling wat jij NU nodig hebt!
Wat houdt het traject in?
In het traject leer jij op je eigen tempo en aan de hand van allerhande handvaten, tips, (praktijk)voorbeelden, doelgerichte vragen en opdrachten die ik je geef zelf je ouderschapsregeling opstellen zodat deze voor jouw gezin in jullie situatie passend is.
Tijdens het traject leer je stilstaan bij wat voor jou belangrijk is en waarom. Je leert lastige knopen doorhakken. Ik moedig je aan meteen tot actie over te gaan.
Zo heb je op het einde van het traject een duidelijke visie over je ouderschap én een concreet uitgewerkte regeling in handen die jou (en de kinderen) heel wat kopzorgen zal besparen in de toekomst.
Zo kan jij terug de ouder zijn die je wil zijn.
Zo kan jij als ouder groeien!
Hoe is het traject opgebouwd?
Het traject is opgebouwd rond video’s, een werkboek en individuele begeleiding.
In de video’s wordt concreet uitgelegd wat er allemaal geregeld moet worden en hoe je dit kan doen. De video’s omvatten drie uur aan beeldmateriaal! Het voordeel van de video’s is dat je deze kan doorlopen op je eigen tempo. De video’s zijn overal toegankelijk. Je bekijkt ze dus waar en wanneer je wil. En is er iets niet duidelijk? Dan spoel je gewoon terug om het nogmaals te beluisteren.
INTRODUCTIE (13:46)
JOUW MINDSET ALS OUDER (11:53)
MODULE I: OUDERLIJK GEZAG (21:03)
MODULE II – DOMICILIE (5:13)
MODULE III – VERBLIJF
Introductie (2:23)
Gelijkmatig verdeeld verblijf (5:14)
Ongelijkmatig verdeeld verblijf (2:30)
Hoe komt het verblijf tot stand (5:58)
TIP: concretiseer (5:16)
Inspraak van de kinderen (3:36)
Andere elementen waarmee jullie rekening kunnen houden (18:10)
Samenvatting (3:22)
MODULE VI: FINANCIEEL
Introductie (1:11)
De onderhoudsverplichting (3:12)
Gewone en buitengewone kosten van de kinderen (2:54)
De maandelijkse onderhoudsbijdrage (19:52)
Verdeling van de buitengewone kosten (5:24)
Groeipakket (1:19)
Sociale en fiscale voordelen (5:08)
Samenvatting (4:44)
HOE MOET HET NU VERDER?
Introductie (2:44)
De ouderschapsregeling opstellen (15:19)
De ouderschapsregeling homologeren (3:42)
SOS: kan de regeling gewijzigd worden? (9:22)
SOS: de regeling wordt niet nageleefd! (5:12)
SLOTVIDEO
In het gedetailleerd digitaal werkboek van net geen veertig pagina’s ga je na elke videomodule concreet aan de slag. Er worden duidelijke vragen gesteld die jij dient te beantwoorden. Je wordt als het ware uitgenodigd om dieper in te gaan op de regeling. Het voordeel van het werkboek is, is dat het zo is opgesteld dat elke ouder de vragen afzonderlijk dient te beantwoorden.
Tegen een meerprijs is individuele begeleiding mogelijk onder de vorm van:
- een vragensessie waarin je na het volgen van het traject gedurende een gesprek van 60 minuten je resterende vragen aan mij kan stellen;
- een all-in begeleiding waarbij je in totaal drie individuele gesprekken (van telkens 60 minuten) met mij hebt: voor (1) vragen, (2) bespreking ouderschapsregeling en (3) een terugkoppelsessie na 6 maanden. Bovendien stel ik de ouderschapsregeling voor jullie op en begeleid ik mee de procedure tot homologatie van de ouderschapsregeling (homologatie betekent dat de rechtbank de regeling officieel goedkeurt).